joi, 8 aprilie 2010
miercuri, 7 aprilie 2010
Portofoliu ilustrativ activitati practice: Bayer si Berufskolleg Uerdingen - Krefeld, Germania
Comunicat de presă: Colegiul Tehnic "Costin D. Nenițescu" Pitești sfidează criza prin implementarea proiectelor cu finanțare europeană.
Colegiul Tehnic "Costin D. Nenițescu" Pitești sfidează criza prin implementarea proiectelor cu finanțare europeană.
Într-o perioadă dificilă pentru multe instituții de învățământ preuniversitar, Colegiul Tehnic " Costin D. Nenițescu " Pitești găsește resurse financiare pentru a asigura formarea elevilor la standarde europene. 12 elevi din acest colegiu coordonați de prof. Zaharescu Magdalena, au participat la un proiect de formare profesională inițială în Germania, cu tema "Dezvoltarea de abilități și competențe prin sistemul dual de formare". Finanțarea proiectului a fost asigurată integral din fonduri europene prin Programul European de Formare Profesională Leonardo da Vinci. La proiect au participat elevi din clasele X-XIII care se pregătesc în calificări diferite.
Stagiul de formare a constat în două săptămâni de practică pe un modul din programa școlară. Elevii au fost împărțiți în două grupe care au efectuat practică alternativ câte o săptămână, în două instituții diferite: o săptămână în laborator la școala parteneră din Germania-Berufskolleg Uerdingen și o săptămână în instalațiile pilot din Centrul de instruire Currenta al firmei Bayer din Krefeld. Elevii piteșteni au fost coordonați și au lucrat îndrumați de responsabilul de proiect prof. Magdalena Zaharescu de la Colegiul Tehnic "Costin D. Nenițescu" Pitești și de formatorii germani – prof. Andreas Műckshoff, Antje Bodner de la Berufskolleg Uerdingen Krefeld și dl. Kaib de la firma Currenta. Împreună cu elevii români au lucrat și 6 practicanți germani care i-au sprijinit în realizarea lucrărilor practice.
La finalul stagiului elevii români au susținut o probă practică prin care au dovedit dobândirea competențelor și abilităților prevăzute în Acordul de formare semnat anterior stagiului. La evaluarea finală doi elevi au primit nota 10, majoritatea au primit nota 9 și un elev a primit nota 7. Începând din anul școlar 2008-2009 , competențele dobândite prin stagii de formare în străinătate sunt recunoscute și în România. Elevii care au parcurs stagiul de practică nu vor mai fi evaluați în țară pentru aceleași competențe. Ei au primit un document numit Certificat Europass care conține toate datele referitoare la stagiul de formare: datele personale ale elevului (inclusiv fotografia), perioada, cunoștințe , abilități și competențe dobândite, modul de evaluare. Aceste certificate Europass sunt redactate în limba engleză și sunt valabile în toate țările Uniunii Europene.
În timpul liber elevii au beneficiat de un program cultural interesant, prin care au primit informații despre istoria, geografia, economia și cultura Germaniei, au vizitat centrul istoric al orașelor Krefeld și Kőln, Muzeul ciocolatei și Catedrala din Kőln. Elevii germani care au cu grupul de participanți la proiect au fost foarte plăcut impresionați de colaborarea în cadrul proiectului și au nmanifestat dorința de a veni în toamna 2010 la Pitești pentru a participa la următorul proiect de formare profesională Leonardo da Vinci pe care școala din Germania îl va derula în perioada 18.09 – 09.10.2010 la Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu Pitești. Elevii participanți la proiect au avut un comportament exemplar, așa cum rezultă și din raportul de evaluare finală al instituției germane.
Parteneriatul dintre Colegiul Tehnic Costin D. Nenitescu Pitești și instituțiile din Germania a început în anul 1997, proiectele derulate fiind selectate ca exemplu de bune practici la nivel european în 2006, 2007, 2008,2009. Prin participarea la aceste proiecte , elevii de la Colegiul Tehnic Costin D. Nenitescu Pitești, contribuie la creșterea prestigiului școlii românești și nu în ultimul rând la îmbunătățirea imaginii României în Europa.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)